وبلاگ

توضیح وبلاگ من

دانلود پایان نامه ارشد : بررسی تأثیر محلول پاشی نیتروژن و روی بر پارامترهای کمی و كیفی گیاه چای ترش

 
تاریخ: 27-06-98
نویسنده: مدیر سایت

برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود (در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است) تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه : (ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است) چکیده: این تحقیق به منظور بررسی تأثیر محلول پاشی نیتروژن و روی بر پارامترهای کمی و كیفی و فیزیولوژیک گیاه چای ترش در منطقه جیرفت اجرا گردید. آزمایش به صورت فاكتوریل در قالب طرح بلوكهای کامل تصادفی در 3 تکرار، در سال 1389 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد جیرفت انجام شد. فاکتور اول برای دانلود متن کامل پایان نامه ها اینجا کلیک کنید محلولپاشی نیتروژن در 4 سطح شامل(0-1%-2%-3%) و فاکتور دوم محلولپاشی روی در2 سطح شامل (0-1%) بود. صفات کمی اندازه گیری شده شامل: قطر ساقه ، ارتفاع بوته ، وزن تر و خشک کاسبرگ ، وزن تر و خشک بوته ، وزن تر و خشک برگ، درصد موسیلاژ و عملکرد موسیلاژ بودند. همچنین رطوبت نسبی برگ،  شاخص کلروفیل برگ، درصد پروتئین دانه و میزان عناصر پتاسیم ، منیزیم ، سدیم ، فسفر و کلسیم اندازه گیری شدند. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اثر محلولپاشی نیتروژن بر صفات وزن خشک برگ، وزن تر و خشک کاسبرگ ، وزن تر و خشک بوته، قطر ساقه، ارتفاع بوته، درصد موسیلاژ، عملکرد موسیلاژ، رطوبت نسبی برگ،  شاخص کلروفیل برگ، درصد پروتئین دانه و میزان عناصر سدیم و فسفر معنی دار بود. تاثیر محلولپاشی روی بر  وزن تر و خشک برگ، وزن تر کاسبرگ، وزن تر و خشک بوته، درصد موسیلاژ، عملکرد موسیلاژ، شاخص کلروفیل برگ، درصد پروتئین دانه و میزان عناصر پتاسیم، سدیم و فسفر معنی دار بود.  اثر متقابل کود نیتروژن و روی بر وزن خشک برگ، وزن تر و خشک بوته، شاخص کلروفیل برگ، درصد پروتئین دانه و میزان عناصر پتاسیم وسدیم معنی دار شد. مقایسه میانگین صفات مورد بررسی نشان داد که با افزایش میزان مصرف کود نیتروژن تا سطح N2  قطر ساقه، ارتفاع بوته، وزن خشک برگ،  وزن خشک کاسبرگ، درصد موسیلاژ و عملکرد موسیلاژ افزایش یافت اما بین سطوح N2 و N3 تفاوت معنی داری وجود نداشت. وزن تر و خشک بوته  با افزایش میزان کود نیتروژن تا سطح N3 افزایش نشان داد. هم چنین محلولپاشی نیتروژن سبب افزایش رطوبت نسبی برگ، شاخص کلروفیل و درصد پروتئین دانه شد. کاربرد کود روی باعث افزایش معنی دار وزن تر و خشک بوته، درصد موسیلاژ و عملکرد موسیلاژ شد. اثر متقابل نیتروژن و روی سبب افزایش وزن خشک کاسبرگ، برگ و وزن خشک بوته شد و بیشترین وزن خشک کاسبرگ از تیمار N2 Zn1 و  N3 Zn1 بدست آمد. واژه های کلیدی:  نیتروژن، روی، صفات کمی و كیفی ، عملکرد موسیلاژ ، چای ترش فهرست مطالب عنوان                                                                                      صفحه مقدمه………………………………………………………………………………………………….        1 فصل اول کلیات……………………………………………………………………………………..       4

  • خاستگاه و اهمیت چای ترش ……………………………………………………………………… 5
  • آمار سطح زیرکشت ، میزان تولید و عملکرد چای ترش…………………………………… 6
  • مشخصات گیاهشناسی چای ترش…………………………………………………………………. 6
  • اکولوژی تولید چای ترش……………………………………………………………………………      9

1-4-1- درجه حرارت ……………………………………………………………………………………       9 1-4-2- نور…………………………………………………………………………………………………..      10 1-4- 3- رطوبت……………………………………………………………………………………………..      10 1-4-4- خاك………………………………………………………………………………………………….      11

  • آفات و بیماریها ……………………………………………………………………………….   11

1-5-1- حشرات ………………………………………………………………………………………………  11 1-5-2- باکتریها  ……………………………………………………………………………………………….   14 1-5-3- ویروسها ………………………………………………………………………………………………….   14 1-5-4- قارچها …………………………………………………………………………………………………….    14 1-5-4-1- پوسیدگی ریشه …………………………………………………………………………………..    14

  • -2- پوسیدگی چشمی …………………………………………………………………………….  15

1-5-4-3- پوسیدگی ساقه ……………………………………………………………………………….   15 1-5-4-4 – پوسیدگی برگ………………………………………………………………………………………  17 1-5-5-  نماتد …………………………………………………………………………………………………… 17

  • تکنولوژی تولید ……………………………………………………………………………… 18

1-6-1-  کاشت …………………………………………………………………………………..  18 1-6-1-1- نور و دمای مناسب  …………………………………………………………………………….  18 1-6-1-2- خاک و رطوبت ……………………………………………………………………………………….  19 1-6-1-3- بذر و نحوه کاشت …………………………………………………………………………………..  19

  • موارد استفاده چای مکی ……………………………………………………………………………… 20

1-7-1- استفاده های خوراکی  …………………………………………………………………………………..  20 1-7-1-1- کاسبرگ…………………………………………………………………………………………………..  20 1-7-1-2- برگ…………………………………………………………………………………..  22 1-7-1-3- دانه …………………………………………………………………………………….  22 1-7-1-4- ریشه ………………………………………………………………………………………………..   22 1-7-2- سایر استفاده ها …………………………………………………………………………………  23

  • ارزش غذایی……………………………………………………………………………………… 24
  • تکنولوژی تولید……………………………………………………………………………………………. 24

1-9-1- کاشت ……………………………………………………………………………………………..   24 1-9-2- کوددهی …………………………………………………………………………………..  26 1-9-3-علفهای هرز ………………………………………………………………………  28 1-9-4- گل دهی ……………………………………………………………………….  29

  • برداشت…………………………………………………………………. 29

1-10-1- کاسبرگ …………………………………………………………………………………………………. 29 1-10-2- شاخ و برگ……………………………………………………………..  31 1-10-3- فیبر…………………………………………………………………………………….  31 1-10-4- دانه…………………………………………………………………………………………….  32 1-10-5- خشک کردن …………………………………………………………………………………..  32 1-10-6- عملکرد ………………………………………………………………………………..  33 فصل دوم بررسی منابع ……………………………………………………………………….  35

  • ترکیبات شیمیایی چای ترش………………………………………………………………. 36

ترکیبات شیمیایی دانه………………………………………………………………………. 36 2-1-1- چربی ……………………………………………………………………………………..  36 2-1-2-پروتئین ……………………………………………………………………………………………….  37

  • ترکیبات شیمیایی کاسبرگ…………………………………………………………………….. 37

2-2-1-موسیلاژ ، پکتین ……………………………………………………………………………………..   37 2-2-2-آنتوسیانین ………………………………………………………………………………………….   38

  • کاربردهای چای ترش……………………………………………………………………………………. 38
  • اهمیت چای ترش در صنعت …………………………………………………………………………… 40

2-4-1- صنایع غذایی …………………………………………………………………………………………    40 2-4-2- صنایع دیگر …………………………………………………………………………………………    41

  • ترکیب شیمیایی چای مکی………………………………………………………………………….. 43

2-5-1- کاسبرگ ………………………………………………………………………………………….   43 2-5-1-1- موسیلاژ …………………………………………………………………………………………..   43 2-5-1-2-آنتوسیانین…………………………………………………………………………………..  44 2-5-2- دانه ……………………………………………………………………………………  44 2-5-2-1- چربی دانه…………………………………………………………………………………  44 2-5-2-2- پروتئین دانه …………………………………………………………………………………  45 2-5-3- سایر ترکیبات……………………………………………………………………………  46 2-6- تاثیر کود روی بر گیاهان ………………………………………………………………………..  46 2-7- تاثیر کود نیتروژن بر گیاهان ………………………………………………………… 49 فصل سوم مواد و روشها……………………………………………………………..  53 3-1- موقعیت جغرافیایی محل اجرای آزمایش…………………………………..  54 3-2- شرایط خاک محل اجرای آزمایش………………………………………………………… 56 3-3-مشخصات آب آبیاری……………………………………………………………………………. 56 3-4- عملیات زراعی………………………………………………………………………. 57 3-5 – مشخصات طرح( آزمایش) ……………………………………………..  58 3-6- صفات مورد اندازه گیری…………………………………………………………………  58 3-7 – تجزیه آماری………………………………………………………………………………. 59 3-7 -1 – متغیرهای مورد بررسی ……………………………………………………………  59 3-7-1-1- ارتفاع بوته…………………………………………………………………………………..  60 3-7-1-2- قطر ساقه………………………………………………………………………………………..  60

  • تعداد کاسبرگ در هر بوته ………………………………………………………………….. 60
  • قطر کاسبرگ …………………………………………………………………………………………..  60
  • وزن تر بوته…………………………………………………………………………………. 60
  • وزن خشک بوته………………………………………………………………………….. 61
  • وزن تر کاسبرگ…………………………………………………………………………. 61

وزن هزار دانه………………………………………………………………………………………. 61

  • وزن خشک کاسبرگ……………………………………………………………………………………… 61
  • تعداد شاخه های فرعی……………………………………………………………………………….. 61
  • میزان موسیلاژ……………………………………………………………………………………………… 62

3-7-1-11-1- روش استخراج موسیلاژ……………………………………………………………………………………  62 3-7-1-11-2- روش تعیین مقدار پروتئین……………………………………………………………………………….  63 3-7-1-11-3- سدیم وپتاسیم،کلسیم منزیم وفسفر…………………………………………………………………….  66 فصل چهارم نتایج و بحث…………………………………………………………………………………. 68 4-1- ویژگی کمی………………………………………………………………………………………………… 69 4-1-1-  قطر ساقه اصلی…………………………………………………………………………………………. 69 4-1-2- وزن تر برگ ……………………………………………………………………………………………. 72 4-1-3- وزن خشک برگ………………………………………………………………………………………….. 74 4-1-4- وزن تر کاسبرگ …………………………………………………………………………………… 77 4-1-5- وزن خشک کاسبرگ ………………………………………………………………………………. 80 4-1-6- وزن تر بوته ………………………………………………………………………………………………. 82 4-1-7- وزن خشک بوته ……………………………………………………………………………………… 85 4-1-8- ارتفاع بوته ………………………………………………………………………………….. 87 4-1-9- عملکرد موسیلاژ …………………………………………………………………………………….. 90 4-1-10- وزن هزاردانه ……………………………………………………………………………  92 4-2- ویژگی های فیزیولوژیک ………………………………………………………………… 96 4-2-1- درصد رطوبت نسبی برگ…………………………………………………………..96 4-2-2-درصد موسیلاژ ………………………………………………………………………………99 4-2-3-شاخص کلروفیل برگ ………………………………………………………………….. 101 4-2-4- درصد پروتئین دانه ………………………………………………………………………..  102 4-3- عناصر معدنی ……………………………………………………………………………….. 102 4-3-1- پتاسیم ……………………………………………………………………….. 102 4-3-2- سدیم ………………………………………………………………………….. 103 4-3-3- فسفر ……………………………………………………………………………… 103 4-3-4- کلسیم ……………………………………………………………………………………. 104 4-3-5- منیزیم …………………………………………………………………………………….. 104 4-4- نتیجه گیری …………………………………………………………………………………………………… 106 4-5- پیشنهادات ……………………………………………………………………………………………………. 107 منابع مورد استفاده…………………………………………………………………………………………………… 108 خلاصه انگلیسی…………………………………………………………………………………………………….. 118 مقدمه

 

 


فرم در حال بارگذاری ...

« پایان نامه ارشد : بررسی تاثیر مهارت های زندگی بر عزت نفس، سازگاری اجتماعی، پیشرفت تحصیلی، اضطرابپایان نامه با موضوع بررسی تطبیقی موارد پایان خدمت کارمندان، کارکنان ارتش و کارگران در حقوق ایران »
 
مداحی های محرم