تابستان 1393
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فهرست مطالب
چکیده……………………………………………………………………………………………………………….. 9
فصل اول
مقدمه……………………………………………………………………………………………………………….. 10
1-1- کلیات و گیاهشناسی………………………………………………………………………………………. 11
1-2-بیان مساله……………………………………………………………………………………………………. 12
1-3- اهداف تحقیق………………………………………………………………………………………………. 12
فصل دوم
بررسی منابع………………………………………………………………………………………………………… 13
2-1- اهمیت گل داوودی………………………………………………………………………………………. 14
2-2- عمر گلجایی گل داوودی……………………………………………………………………………….. 14
2-3- انسداد آوندی………………………………………………………………………………………………. 14
2-4- ضدعفونی کنندهها…………………………………………………………………………………………. 14
2-5- پیشینه تحقیق………………………………………………………………………………………………. 15
2-5-1- نمکهای هیدروکسی کینولین………………………………………………………………………… 15
2-5-2- اسانسهای گیاهی………………………………………………………………………………………. 17
2-5-3- مس………………………………………………………………………………………………………. 17
2-5-4- هومیک اسید……………………………………………………………………………………………. 18
فصل سوم
مواد و روشها…………………………………………………………………………………………………….. 19
3-1- مشخصات طرح…………………………………………………………………………………………… 20
3-2- مواد گیاهی…………………………………………………………………………………………………. 20
3-3- معرفی تیمارها……………………………………………………………………………………………… 20
3-4- نحوه آماده سازی گلها………………………………………………………………………………….. 20
3-5- اندازهگیری صفات………………………………………………………………………………………… 21
3-5-1- طول عمر گلجایی……………………………………………………………………………………… 21
3-5-2- درصد ماده خشک در پایان عمر گلجایی………………………………………………………… 21
3-5-3- کاهش مواد جامد محلول (درجه بریکس)……………………………………………………….. 21
3-5-4- جذب محلول…………………………………………………………………………………………… 21
3-5-5- کاهش وزن تر………………………………………………………………………………………….. 21
3-5-6- شمارش باکتری ساقه………………………………………………………………………………… 21
3-5-7- شمارش باکتری محلول………………………………………………………………………………. 22
3-5-8- اندازه گیری رنگیزه کاروتنوئید گلبرگ……………………………………………………………… 22
3-5-9- اندازهگیری کلروفیل a و b و کل برگها………………………………………………………… 22
3-5-10- اندازهگیری پروتئین گلبرگ………………………………………………………………………… 22
3-5-11- اندازهگیری فعالیت آنزیم پراکسیداز……………………………………………………………… 22
3-5-12- اندازهگیری فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز……………………………………………….. 22
3-6- تجزیه و تحلیل دادهها……………………………………………………………………………………. 22
فصل چهارم
نتایج………………………………………………………………………………………………………………….. 23
4-1- عمر گلجایی……………………………………………………………………………………………….. 25
4-2- شمارش باکتری محلول………………………………………………………………………………….. 25
4-3- شمارش باکتری ساقه…………………………………………………………………………………….. 26
4-4- کاهش مواد جامد محلول (درجه بریکس)…………………………………………………………… 27
4-5- جذب محلول………………………………………………………………………………………………. 27
4-6- درصد مادهی خشک……………………………………………………………………………………… 28
4-7- کاهش وزن تر……………………………………………………………………………………………… 29
4-8- کلروفیل کل………………………………………………………………………………………………… 29
4-9- پروتئین گلبرگ……………………………………………………………………………………………. 30
4-10- رنگیزه کاروتنوئید گلبرگ………………………………………………………………………………. 31
4-11- فعالیت آنزیم پراکسیداز………………………………………………………………………………… 31
4-12- فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز…………………………………………………………………. 32
فصل پنجم
بحث…………………………………………………………………………………………………………………. 33
5-1- بحث…………………………………………………………………………………………………………. 34
5-2- نتیجهگیری کلی……………………………………………………………………………………………. 38
5-3- پیشنهادات………………………………………………………………………………………………….. 38
منابع………………………………………………………………………………………………………………….. 39
فهرست جداول
جدول 4-1- تجزیه واریانس اثر تیمارهای مختلف روی صفات اندازهگیری شده بر روی گل شاخه بریدهی داوودی 24
جدول 4-2- مقایسهی میانگین اثر تیمارهای مختلف روی صفات گل شاخه بریدهی داوودی…….. 24
فهرست اشکال
شکل 4-1- نمودار اثر اسانس بهار نارنج، اسید فولویک و نانوذرات مس بر عمر گلجایی گل داوودی 25
شکل 4-2- نمودار اثر اسانس بهار نارنج، اسید فولویک و نانوذرات مس بر میزان باکتری محلول گل داوودی 26
شکل 4-3- نمودار اثر اسانس بهار نارنج، اسید فولویک و نانوذرات مس بر میزان باکتری ساقه گل داوودی 26
شکل 4-4- نمودار اثر اسانس بهار نارنج، اسید فولویک و نانوذرات مس بر کاهش درجه بریکس گل داوودی 27
شکل 4-5- اثر اسانس بهار نارنج، اسید فولویک و نانوذرات مس بر میزان جذب محلول گل داوودی 28
شکل 4-6- نمودار اثر اسانس بهار نارنج، اسید فولویک و نانوذرات مس بر میزان مادهی خشک گل داوودی 28
شکل 4-7- نمودار اثر اسانس بهار نارنج، اسید فولویک و نانوذرات مس بر میزان کاهش وزن تر گل داوودی 29
شکل 4-8- نمودار اثر اسانس بهار نارنج، اسید فولویک و نانوذرات مس بر میزان کلروفیل کل گل داوودی 30
شکل 4-9- نمودار اثر اسانس بهار نارنج، اسید فولویک و نانوذرات مس بر میزان پروتئین گل داوودی 30
شکل 4-10- نمودار اثر اسانس بهار نارنج، اسید فولویک و نانوذرات مس بر میزان کلروفیل کل گل داوودی 31
شکل 4-11- نمودار اثر اسانس بهار نارنج، اسید فولویک و نانوذرات مس بر میزان پرکسیداز گل داوودی 32
شکل 4-12- نمودار اثر اسانس بهار نارنج، اسید فولویک و نانوذرات مس بر میزان سوپراکسید دیسموتاز گل داوودی 32
چکیده
داوودی (Chrysanthemum morifolum L.) جز گلهای شاخه بریدهی مهم دنیا است که امروزه رتبه دوم جهانی را پس از گل رز از لحاظ اقتصادی و کشت و کار دارا میباشد. یکی از مشکلات مهم این گل انسداد آوندی و بر هم خوردن تعادل آبی در است. بدین منظور مطالعهای بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار اسید فولویک اسید در 3 سطح (50، 100 و 150 میلی گرم در لیتر(، اسانس گیاهی بهارنارنج در 3 سطح (10، 30 و 50 درصد) و نانو ذرات مس در 3 سطح (5، 10 و 20 میلی گرم در لیتر) همراه با شاهد، در 3 تکرار و 36 پلات و چهار شاخه گل در هر پلات درآزمایشگاه پس از برداشت دانشکده کشاورزی انجام شد. دراین آزمایش عمر گلجایی، کاهش وزن تر، درصد مادهی خشک، میزان کلروفیل a و b، کاهش درجهی بریکس، جمعیت باکتریهای انتهای ساقه و محلول گلجایی ، رنگیزه کاروتنوئید و فعالیت آنزیمهای موجود در گلبرگ مورد ارزیابی قرار گرفته است. با توجه به نتایج اثر تیمارهای مورد استفاده نشان داد که بیشترین عمر گلجایی مربوط به نانوذرات مس با میانگین 17 روز و کمترین آن از تیمار اسانس بهار نارنج با میانگین 14 روز بوده است. مقایسه میانگین اثر تیمارهای آزمایشی بر تعداد باکتریهای محلول نشان داد که بیشترین میزان مربوط به تیمار شاهد با میانگین 67/90 واحد بوده، و کمترین آن از تیمار N1 (5 میلیگرم در لیتر نانوذرات مس) با میانگین 33/49 واحد بدست آمد. مقایسه میانگین اثر تیمارهای آزمایشی بر کاهش درجه بریکس نشان داد که بیشترین کاهش درجه بریکس مربوط به تیمار N2 (10 میلیگرم در لیتر نانوذرات مس) با میانگین 39/1 درصد و کمترین آن از تیمار B2 (30 درصد اسانس بهار نارنج) با میانگین 53/0 درصد بدست آمده است.اثر تیمارهای مورد استفاده بر مقدار جذب آب نشان داد که بیشترین جذب آب به تیمار B1(10 درصد اسانس بهارنارنج) با میانگین 20/1 میلیلیتر بر گرم وزن تر و کمترین آن به تیمار شاهد با میانگین 88/0 میلیلیتر بر گرم وزن تر اختصاص داشته است. همچنین بررسی تاثیر تیمارهای آزمایشی بر درصد مادهی خشک نشان داد که بیشترین میزان مربوط به تیمار N1 (5 میلیگرم در لیتر نانوذرات مس) با میانگین 33/32 درصد و کمترین آن از تیمار شاهد با میانگین 33/11 درصد بدست آمده است. با توجه به نتایج بدست آمده، تاثیر تیمارها بر بهبود خصوصیات کیفی پس از برداشت گل داوودی معنیدار بوده است.
کلمات کلیدی: عمر گلجایی، اسانس گیاهی، فولویک اسید، نانوذرات مس،گل داوودی.
فصل اول:
کلیات
1 –1– کلیات و گیاهشناسی
گلهای بریده عمر کوتاهی دارند و بهصورت تازه مصرف میشوند و بهبود ماندگاری آنها یکی از اهداف اصلی صنعت گلکاری میباشد (همت زاده و همکاران، 1386؛ احمد و همکاران، 2011).
در سال 1389 بیش از یک میلیارد گل شاخه بریده در کشور تولید شد که 40% این میزان ضایعات بوده است (رستمی و راحمی، 1390). علیرغم اینکه گلهای شاخه بریده در بین محصولات باغی ارزش اقتصادی زیادی دارند، اما جزء فسادپذیرترین آنها به حساب میآیند. تنفس بالا، حساسیت به آسیبدیدگی و فسادپذیری سریع آنها باعث گردیده که به مراقبت بیشتری در مرحله پس از برداشت نیاز داشته باشند (چاناسوت و همکاران، 2003). با توجه به اهمیت کیفیت گل در تجارت گلهای بریده، باید تلاش شود تا گلهای بریده با کیفیت مطلوب به دست مشتری برسند. یکی از مهمترین معیارها برای مصرف کننده در انتخاب گل بریده، طول عمر آن میباشد؛ به همین دلیل یک برنامه مناسب بعد از برداشت به حفظ کیفیت گلهای بریده در زمان طولانیتر کمک می کند (ایسون و همکاران، 2001؛ روئین و حسنپور اصیل، 1390).
طبق آخرین آمار رسمی جهانی در سال 2008 در مجموع 121 کشور، صادرات گل های شاخه بریده داشته اند و ایران در رتبه 67 قرار داشته است. ایران در سال 88 با تولید سالانه حدود دو میلیارد شاخه گل، از نظر تولید در رتبه 17 جهان و از نظر صادرات، با صادرات سالانه تنها 10 میلیون شاخه در بین 150 کشور دنیا، در رتبه 107 قرار گرفت (ادریسی، 1388).
مهمترین گل های شاخه بریده تولیدی در ایران رز، گلایول، مریم، میخك، داودی، لیلیوم، استرلیتزیا، ژربرا، آنتوریم، مارگریت و آفتابگردان زینتی است (چیذری و همکاران، 1385).
فرم در حال بارگذاری ...