فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده فارسی د
فصل اول 1
مقدمه 2
فرضیه 6
اهداف 6
ضرورت 7
فصل دوم 8
2-1- تاریخچه و پراکنش بیماری 9
2-2- عامل بیماری 11
2-3- طیف میزبانی 16
2-4- مکانیزم ایجاد بیماری 17
2-5- چرخه زندگی 18
2-6- نحوه انتقال آلودگی 20
2-6-1- باد 20
2-6-2- اسکلروت ها 20
2-6-3- تماس گیاه آلوده با گیاه سالم 20
2-6-4- گرده کلزا و زنبور عسل 20
2-6-5- بذر 20
2-7- روش های کنترل پوسیدگی ساقه کلزا 20
2-7-1- کنترل زراعی 20
2-7-1-1- انتخاب تاریخ کاشت 20
2-7-1-2- استفاده از بذر عاری از اسکلروت 21
2-7-1-3- غرقاب کردن خاک قبل از کاشت 21
2-7-1-4- شخم عمیق 21
2-7-1-5- جمع آوری و سوزاندن بقایای گیاهی بعد از برداشت 21
2-7-1-6- تناوب با گیاهان غیر میزبان 21
2-7-1-7- فاصله بیشتر ردیف ها وکاهش میزان 22
2-7-1-8- کوددهی متعادل 22
2-7-2- کنترل شیمیایی 22
فهرست مطالب
عنوان صفحه
2-7-3- کنترل بیولوژیک 23
2-7-4- به کارگیری ارقام مقاوم 24
2-8- انواع مقاومت 24
/>2-8-1- مقاومت حقیقی 24
2-8-2- مقاومت ظاهری 25
2-8-3- مقاومت غیر میزبانی 25
2-9- واکنش ارقام مختلف کلزا نسبت به بیماری 26
فصل سوم 31
3-1- محیط کشت ها 32
3-1-2- محیط کشت سیب زمینی، دگستروز آگار (Potato-Dexterose Agar) 32
3-2- جداسازی وخالص سازی قارچ S. sclerotiorum 32
3-2-1- جداسازی وخالص سازی قارچ S. sclerotiorumاز بافت آلوده 32
3-2-2- جداسازی قارچ S. sclerotiorum از اسکلروت 32
3 -3- تهیه مایه تلقیح (دانه گندم پوشیده با قارچ عامل بیماری ) 33
3-4- ارقام مورد آزمایش 34
3-5- بررسی عکس العمل ارقام و لاین های کلزا نسبت به قارچ S. sclerotiorum در شرایط گلخانه 34
3-6- آزمایش مزرعه ای 36
3-6-1- موقعیت جغرافیایی و زمان اجرای طرح 36
3-6-2- ویژگی های آب و هوایی منطقه 36
3-7- بررسی عکس العمل ارقام ولاین های کلزا نسبت به قارچ S. sclerotiorum در شرایط مزرعه 36
2-8- ثاتیر بیماری روی اجزای عملکرد 37
2-9- تجزیه و تحلیل داده ها 38
فصل چهارم 39
4-1- علائم بیماری 40
4-2- ویژگی های قارچ جداسازی شده 42
4-3- ارزیابی ارقام و لاین ها در شرایط گلخانه 45
4-4- ارزیابی ارقام و لاین ها در شرایط مزرعه 46
4-5- بررسی تاثیر بیماری بر اجزای عملکرد در شرایط مزرعه 48
4-5-1- تاثیر بیماری بر درصد کاهش تعداد دانه در غلاف 48
ث
فهرست مطالب
عنوان صفحه
4-5-2- تاثیر بیماری بر درصد کاهش طول غلاف 49
4-5-3- تاثیر بیماری بر درصد کاهش تعداد غلاف در ساقه اصلی 50
4-5-4- تاثیر بیماری بر درصد کاهش تعداد غلاف در بوته 52
4-5-5- تاثیر بیماری بر درصد کاهش ارتفاع بوته 53
4-5-6- تاثیر بیماری بر درصد کاهش وزن هزار دانه 54
4-5-7- عملکرد 56
4-6- مطالعه تحمل ارقام مختلف کلزا براساس درجه آلودگی 57
4-6-1- بررسی تحمل از نظر تعداد دانه در غلاف 57
4-6-2- بررسی تحمل از نظر طول غلاف 57
4-6-3- بررسی تحمل از نظر تعداد غلاف در ساقه اصلی 58
4-6-4- بررسی تحمل از نظر تعداد غلاف در بوته 59
4-6-5- بررسی تحمل از نظر ارتفاع بوته 60
4-6-6- بررسی تحمل از نظر وزن هزاردانه 60
4-6-7- بررسی تحمل از نظر عملکرد 61
4-7- بحث 62
منابع 64
چکیده انگیسی 78
فرم در حال بارگذاری ...