وبلاگ

توضیح وبلاگ من

پایان نامه ارشد: بررسی اثر سویه های منتخب باکتری خانواده سودوموناس بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام گندم زمستانه در منطقه بجنورد

 
تاریخ: 28-06-98
نویسنده: مدیر سایت

فهرست مطالب مقدمه. 2 اهداف تحقیق.. 4 فصل اول: کلیات 1-1-گندم. 5 1-1-1- وسعت منطقه كشت… 5 1-1-2-گیاه شناسی گندم. 5 1-1-3-آب و هوای مناسب برای رشد گندم. 5 1-2- انواع گندم. 6 1-3 – مراحل رشد فیزیولوژیكی گندم. 6 1-3-1- جوانه زنی تا سبز شدن. 6 1-3-2- سبز شدن تا توسعه رویشی.. 6 1-3-3- بهاره سازی.. 7 1-3-4-برجستگی دوگانه تا گرده افشانی.. 7 1-3-5- سنبلچه های نهایی.. 7 1-3-6- گرده افشانی تا رسیدگی فیزیولوژیكی.. 8 1-4- پتانسیل عملكرد. 8 1-5- كودهای بیولوژیك… 9 1-5- 1- تاریخچه كودهای بیولوژیك… 9 1-5-2- تعریف كودهای بیولوژیك… 9 1-5-2-1- طبقه بندی كودهای بیولوژیكی.. 10 فصل دوم: بررسی منابع علمی 2-1- ریشه گاه(ریزوسفر) 11 3-2- باكتریهای ریشه گاهی.. 11 2-3- باكتری های ریشه گاهی محرك رشد گیاه ( PGPR) 12 2-4- تاریخچه استفاده از باكتری های مفید ریشه گاهی.. 12 2-5- جنس های گزارش شده ازباكتری های ریزوسفری محرك رشد گیاه 13 2-5-1- خصوصیات كلی باكتریهای جنس سودوموناس… 13 2-6- مكانیسم های مختلف تحریك رشدگیاه 14 2-6-1- مكانیسم های غیرمستقیم. 14 2-6-1-1- تولیدآهن بر. 14 2-6-1-2- تولیدآنتی بیوتیك… 15 2-6-1-3- تولید آنزیم. 16 2-6-1-4- تولید سیانید هیدروژن (HCN) 16 2-6-1-5- القا مقاومت سیستماتیك (ISR) درگیاهان. 17 2-6-2- مكانیسم های مستقیم. 17 2-6-2-1- نقش سیدروفورها درافزایش رشد گیاهان و تولید آنزیم. 18 2-6-2-2- تثبیت نیتروژن. 19 2-6-2-2- تولید اسیدهای آلی.. 19 2-6-2-4- افزایش جذب مواد غذایی به ویژه فسفر و آهن.. 19 2-6-2-5- تنظیم كننده های رشد گیاه (PGRs) 21 2-6-2-5-1- سنتزباكتریای IAA و تاثیرآن روی رشد گیاهان. 23 2-6-2-5-2- تنظیم باكتریایی تولید اتیلن درگیاهان توسط آنزیم ACC دی آمینازباكتریایی.. 24 2-6-3- سایرمكانیسم های مستقیم. 27 2-7- عوامل موثردرافزایش كارایی PGPR.. 27 2-7-1- تراوه های ریشه ای.. 27 2-7-2- كلونیزاسیون ریشه. 29 2-7-3- توان رقابتی.. 30 2-7-4- وابستگی به گیاه میزبان. 31 2-9- تاثیر PGPR بر گیاه 32 2-9-1- تاثیر PGPR بر سیستم ریشه ای.. 32 2-9-2- تاثیر PGPR بر جوانه زنی و استقرار. 33 2-9-3- تاثیر PGPR بر رشد گیاهان. 33 2-9-4- تاثیر PGPR بر عملکرد گیاهان. 34 2-10- تاثیر PGPR بر مرفولوژی و رشد گندم. 35 2-10-1- تاثیر مقادیر مختلف اكسین بر مرفولوژی ریشه گندم. 35 2-10-2- تاثیرPGPR بر رشد گیاه گندم. 35 فصل سوم : مواد و روش ها 3-1- محل و زمان اجرای آزمایش… 40 2-3- طرح آزمایشی وعملیات زراعی.. 40 3-2- فاكتورهای اندازه گیری در هر فصل رشد. 43 3-2-1- اندازه گیری خصوصیات مرفولوژیكی.. 43 3-2-2- اندازه گیری خصوصیات فیزیولوژیكی رشد. 43 3-2-1-1- محاسبه درجه روز رشد. 43 3-3- اجزای عملكرد. 44 3-4- روند تغییرات وزن ماده خشک (TDM) 45 3-5- اندازه گیری ازت و پروتئین (روش كلدال) 45 3-6- اندازه گیری فسفر گیاه (بروش اولسن ) 46 فصل چهارم: نتایج و بحث 4-1- صفات مرفولوژیکی و زراعی.. 49 4-1-1- ارتفاع بوته. 49 4-1-2- تعداد پنجه در بوته. 49 4-1-3- شاخص خوشه در مترمربع. 50 4-1-4- تعداد سنبلچه در خوشه. 51 4-1-5- تعداد دانه در سنبله. 51 4-1-6- وزن هزار دانه. 52 4-1- 7- عملکرد دانه. 53 4-1-8- شاخص برداشت… 54 4-2- صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی.. 55 4-2-1- شاخص سطح برگ… 55 4-2-2- سرعت رشد محصول. 55 4-2-3- سرعت جذب خالص…. 56 4-2-4- سرعت رشد نسبی.. 57 4-2-5- میزان ازت… 57 4-2-6- میزان پروتین.. 58 4-2- 7- میزان فسفر. 58 نتیجه گیری كلی.. 67 منابع فارسی……………………………………………………………………………………………………………………………….68 منابع انگلیسی…………………………………………………………………………………………………………………………….72 چکیده انگلیسی………………………………………………………………………………………………………………………….83 چكیده باكتری های محرك رشد ، خانواده ی سودوموناس به طور مستقیم و غیر مستقیم باعث بهبود رشد و عملكرد گیاه گندم می شوند. در این پژوهش به منظور بررسی تاثیر باكتری بر رشد ، عملكرد و اجزای عملكرد دانه ی چهار رقم گندم آبی متداول كشت در شرایط اقلیمی بجنورد ، آزمایشی در سال زراعی 88-87 در قالب آزمایش فاكتوریل بر پایه ی بلوك های كامل تصادفی در سه تكرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد اجرا شد.چهار سطح باكتری به عنوان عامل اول شامل سویه های سودوموناس فلورسنت (P.fluorescens 169) ، سودوموناس پوتیدا (P.putida 108)، مخلوط دو سویه ی باكتری فلورسنت و پوتیدا و تیمار شاهد بدون تلقیح با باكتری و چهار رقم گندم آبی شامل ارقام زرین ، چمران ، الوند و توس به عنوان عامل دوم در نظر گرفته شدند .بذور گندم پس از تلقیح با سویه های مورد نظر كاشته شدند.در طول دوره ی رشد گیاه ، مراقبت های لازم طبق عرف معمول در تمامی تیمارها به صورت یكسان اعمال شد.قبل از برداشت شاخص های رشد گیاه شامل ارتفاع بوته ، تعداد پنجه های بارور ، تعداد سنبله اندازه گیری و پس از آن بوته ها از سطح خاك كف بر شده و وزن خشك اندام های هوایی (عملكرد بیولوژیك) و دانه و وزن هزار دانه تعیین گردیدند.نتایج بدست آمده نشان داد بالاترین میانگین عملكرد دانه از ارقام دیررس زرین و الوند به ترتیب به میزان 5361 و 4811 كیلوگرم بر هكتار بدست آمد.همچنین بین ارقام مورد بررسی تحت تاثیر باكتری خانواده ی سودوموناس از نظر صفات رشد(سرعت رشد نسبی ، سرعت رشد محصول ، سرعت جذب خالص) و عملكرد كیفی تفاوت معنی داری وجود داشت.بالاترین پروتئین دانه نیز از رقم توس با كاربر تك سویه فلورسنت و پوتیدا بدست آمد.همچنین بالاترین میزان فسفر دانه از رقم زرین با كاربرد تك سویه پوتیدا حاصل شد.بنابراین واكنش ارقام گندم نسبت به كاربردهای تك سویه ی باكتری متفاوت بوده است.همچنین تلقیح مخلوط دوسویه تاثیر بیشتری نسبت به تلقیح آن ها به صورت منفرد ندارد و حتی در مواردی در مقایسه با تلقیح تك سویه تاثیر معنی دار نشان نداده است. پروژه های كلیدی:سودوموناس پوتیدا ، سودوموناس فلورسنت ، گندم ، عملكرد ، اجزای عملكرد مقدمه با افزایش جمعیت در دنیای امروز و رشد سریع آن پیش بینی می شود در سال 2020 بیش از 5/2 میلیارد نفر از مردم جهان به غذا نیاز داشته باشند. حدود 800 میلیون نفر (15% جمعیت جهان) در هر روز كمتر از 2000 كالری دریافت می كنند (الام، 2004) هر سال حدود 75/4 میلیارد تن غذا در جهان تولید می شود، اما هنوز بیش از 400 میلیون نفر از كمبود مواد غذایی رنج می برند. آفریقا، آمریكای جنوبی و آسیا بیش از 75% جمعیت جهان را دارند. بیشترین جمعیت جهان در آسیا می باشند در حالیكه به ازای هر نفر كمتر از 15% هكتار زمین زراعی وجود دارد. با توجه به گزارش فائو در سال 2004 متوسط عملكرد تولید گندم در دنیا 75/2 و در ایران 98/1 تن در هكتار بوده است. متوسط عملكرد تولید گندم در سال 2025 باید به میزان 4/4 تن در هر هكتار برسد (الام ، 2004). اما با توجه به گزارش فائو در سال 2006 نسبت به سال 2005 تولید جهانی گندم حدود 6/1 درصد كاهش داشته و در سال 2009 فائو اعلام كرده است كه تولید گندم ایران در سال 2009 میلادی به 3/3 میلیون تن افرایش یافته و ایران همچنان دوازدهمین تولید كننده بزرگ گندم جهان خواهد بود. فائو در گزارش دورنمای غذایی جهان آورده است كه تولید گندم در سال گذشته (1387)، معادل 9 میلیون و 800 هزار تن بوده كه با سه میلیون و 200 هزار تن افزایش در سال جاری، به 13 میلیون تن خواهد رسید. در استان خراسان شمالی از 170000 هكتار سطح زیر كشت،‌ حدود 147000 هكتار آن به گندم آبی و حدود 147000 هكتار آن به كشت گندم دیم اختصاص دارد.


فرم در حال بارگذاری ...

« پایان نامه ارشد:بررسی تحول جایگاه زنان در پژوهش ها و تفاسیر دانش باستان شناسی در ایراندانلود پایان نامه : مقایسه تحولات سیاسی- اجتماعی مصر و تونس از سال های 91-90و علل بروز تحولات در این کشورها »