وبلاگ

توضیح وبلاگ من

دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد: تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی

 
تاریخ: 28-06-98
نویسنده: مدیر سایت

(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است) فهرست مطالب: فصل اول مقدمه……………………….……………………………………………….……….1 فصل دوم بررسی منابع(مروری بر پژوهش­های انجام شده)………………………………………….5 اهمیت گوشت طیور در تغذیه انسان………………………………………………………………………………………………………………….6 2-1- آنتی­بیوتیک ها در تغذیه طیور…………………………………………………………………………………………………………………6 2-1-1- اثرات درمانی استفاده از آنتی­بیوتیک ها به عنوان افزودنی­های خوراکی…………………………………………..6 2-1-2- مکانیسم عمل آنتی­بیوتیک ها…………………………………………………………………………………………………………….7 2-1-3- مقاومت آنتی­بیوتیکی……………………………………………………………………………………………………………………………9 2-1-4- ممنوعیت آنتی­بیوتیک های خوراکی…………………………………………………………………………………………………..9 2-1-5- جانشین آنتی­بیوتیک های محرک رشد…………………………………………………………………………………………..10 2-2- پروبیوتیک­ها…………………………………………………………………………………………………………………………………………..10 2-3- پری­بیوتیک­ها………………………………………………………………………………………………………………………………………..11 2-4-اسیدهای آلی و نمک های آن ها……………………………………………………………………………………………………………11 2-5- مواد معدنی و نمک­های آن­ها……………………………………………………………………………………………………………….12 2-6- گیاهان دارویی………………………………………………………………………………………………………………………………………..12 2-6-1- گیاهان دارویی در ایران……………………………………………………………………………………………………………………..14 سیر……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………16 وضعیت تولید محصول و جغرافیای تولید……………………………………………………………………………………………………….17 آمار تولید محصول در کشور ……………………………………………………………………………………………………………………………17 وضعیت صادرات در ایران ……………………………………………………………………………………………………………………………….17 وضعیت واردات ایران………………………………………………………………………………………………………………………………………..17 گونه­های سیر ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….20 ترکیبات شیمیایی سیر و اجزای سازنده­ی سیر………………………………………………………………………………………………20 خواص سیر و تاثیرات دارویی آن:………………………………………………………………………………………………………………….21 سیر و کاهش کلسترول ………………………………………………………………………………………………………………………………….21 سیر و کاهش فشار خون:……………………………………………………………………………………………………………………………… 22 نقش سیر در تصلب شرایین………………………………………………………………………………………………………………………….22 نقش سیر در عملکرد سیستم ایمنی………………………………………………………………………………………………………………23 فعالیت ضد ویروسی ………………………………………………………………………………………………………………………………………..23 فالیت ضد باکتریایی…………………………………………………………………………………………………………………………………………23 فعالیت ضد قارچی ………………………………………………………………………………………………………………………………………….23 فعالیت ضد انگلی …………………………………………………………………………………………………………………………………………..24 فعالیت آنتی اکسیدان سیر………………………………………………………………………………………………………………………………24 اثرات سیر بر روی آسیب کلیوی……………………………………………………………………………………………………………………..24 آلیسین و خواص آن………………………………………………………………………………………………………………………………………….26 انواع شکل­های سیر موجود در بازار و خواص آنها : ……………………………………………………………………………………….26 مطالعات اثرات سیر در طیور……………………………………………………………………………………………………………………….. 27 اثرات جانبی و سمیت ……………………………………………………………………………………………………………………………………..29 پیاز…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….30 پیازخام………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………30 مطالعه اثرات پیاز در حیوانات…………………………………………………………………………………………………………………………..34 جدول مربوط به ترکیبات شیمیایی موجود در سیر و پیاز تازه ……………………………………………………………………..35 فصل سوم مواد و روش ها……………………………………………………………………………..38 محل و زمان آزمایش………………………………………………………………………………………………………………………………………..39 آماده­سازی سالن …………………………………………………………………………………………………………………………………………….39 مشخصات جیره­ها: …………………………………………………………………………………………………………………………………………..39 مدیریت پرورش ………………………………………………………………………………………………………………………………………………41 نور : ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….41 رطوبت: ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….41 تهویه: ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………41 دانخوری و آبخوری: ……………………………………………………………………………………………………………………………………..41 دما………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….42 برنامه واکسیناسیون………………………………………………………………………………………………………………………………………42 پرندگان و گروه­های آزمایشی……………………………………….…………………………………………………………………………….43 گروه­های آزمایشی: ……………………………………………………………………………………………………………………………………..43 مدل آماری و تجزیه و تحلیل داده‌ها ………………………………………………………………………………………………………….43 متغیرهای مورد بررسی در مورد عملکرد و روش اندازه گیری آنها…………………………………………………………….44 مصرف خوراک………………………………………………………………………………………………………………………………………………44 افزایش وزن هفتگی………………………………………………………………………………………………………………………………………45 ضریب تبدیل خوراکی…………………………………………………………………………………………………………………………………..45 درصد تلفات: ……………………………………………………………………………………………………………………………………………….45 وزن نهایی………………………………………………………………………………………………………………………………………………………46 بازده لاشه و تفكیك آن…………………………………………………………………………………………………………………………………46 اندازه گیری طول نسبی روده باریك ……………………………………………………………………………………………………………46 تعیین تیتر آنتی بادی نیوکاسل…………………………………………………………………………………………………………………….47 پروفایل چربی خون ………………………………………………………………………………………………………………………………………47 فصل چهارم نتایج………………………………………………………………………………………..49 4-1- اثر جیره های آزمایشی بر عملكرد:…………………………………………………………………………………………………….50 4-1-1- مصرف خوراك: ……………………………………………………………………………………………………………………………..50 4-1-2 – افزایش وزن روزانه: ……………………………………………………………………………………………………………………..50 4-1-3 – ضریب تبدیل خوراک……………………………………………………………………………………………………………………51 4-2- وزن لاشه و اندام­­های داخلی…………………………………………………………………………………………………………………51 4-3- تلفات در مراحل مختلف پرورش ………………………………………………………………………………………………………..52 4-4- وزن ارگانهای مربوط به سیستم ایمنی بدن ……………………………………………………………………………………….52 4-5- اثر جیره­های آزمایشی بر پاسخ ایمنی همورال در مقابل بیماری نیوکاسل در جوجه­های گوشتی…..52 4-6-پارامتر­های خونی……………………………………………………………………………………………………………………………………..52 فصل پنجم بحث …………………………………………………………………………………………59 5-1- بحث مربوط به عملکرد………………………………………………………………………………………………………………………..60 5-1-1- مصرف خوراک…………………………………………………………………………………………………………………………………..60 5-1-2- افزایش وزن……………………………………………………………………………………………………………………………………….62 5-1-3- ضریب تبدیل…………………………………………………………………………………………………………………………………….63 5-1-4- بحث مربوط به سیر تازه بر عملکرد…………………………………………………………………………………………………..65 5-1-5- بحث مربوط به پیاز تازه بر روی عملکرد ………………………………………………………………………………………….65 5-1-6- بحث مربوط به اثرات متقابل سیر و پیاز تازه عملکرد……………………………………………………………………..66 5-2- بحث مربوط به متابولیت های خونی در روز 42 پرورش…………………………………………………………………….66 5-3- بحث مربوط به اثر جیره­های آزمایشی بر پاسخ ایمنی هومورال در مقابل بیماری نیوکاسل و وزن اندام های ایمنی در جوجه­های گوشتی……………………………………………………………………………………………………………………69 5-4- بحث مربوط به وزن نسبی لاشه و اندام های داخلی………………………………………………………………………….71 نتیجه­گیری کلی…………………………………………………………………………………………..72 پیشنهادات: ………………………………………………………………………………………………73 منابع و مراجع. ……………………………………………………………………………………………74 چکیده این آزمایش با هدف بررسی اثرات مکمل­سازی سیر ویا پیاز تازه بر عملکرد، سیستم ایمنی و پروفایل چربی خون در جوجه­های گوشتی طراحی و اجرا گردید. برای این منظور از 432 قطعه جوجۀ یک روزه نر راس 308 به نه گروه با چهار تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار تقسیم گردید. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل 3×3 به­طور کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. همۀ پرندگان جیرۀ آغازین (از صفر تا 21 روزگی) و پایانی (از22 تا 42 روزگی) مشابه ولی دارای سطوح متفاوت سیر (صفر، 5/0 و1 درصد) و یا پیاز (صفر،1 و 2 درصد) را دریافت کردند. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که استفاده از سیر و پیاز تازه تاثیر معنی­داری بر عملکرد جوجه­ها در دوره آغازین نداشت(05/0<P). اما استفاده از ­سیر و پیاز تازه به­صورت جداگانه و باهم به طور معنی­داری مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک را در دوره رشد و کل دوره پرورشی، بهبود داد (05/0>P). به علاوه استفاده از سطوح مختلف سیر و پیاز تأثیر معنی­داری بر مقدار تیتر بیماری نیوکاسل و وزن اندام­های سیستم ایمنی (بورس، طحال و تیموس) نداشت (05/0<P). همچنین استفاده از سیر تازه موجب کاهش کلسترول خون و مكمل­سازی سیر و پیاز در كنار هم باعث افزایش HDL خون جوجه­های گوشتی گردید(05/0>P). به طور کلی بر اساس نتایج آزمایش اخیر، مكمل­سازی باهم از بالاترین سطح سیر(1 درصد) و پیاز تازه (2 درصد) بهترین تاثیر را بر مصرف خوراک، ضریب تبدیل و متابولیت HDL خون جوجه­های گوشتی در دوره رشد و کل دوره داشت (05/0>P). مقدمه با افزایش روز افزون جمعیت، نیاز به منابع غذایی روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می­کند. از منابع غذایی مورد نیاز انسان می­توان به گوشت سفید اشاره کرد که پرورش طیور جایگاه ویژه­ای را در این زمینه ایفا می­کند. همچنین بر اساس طرح­های بین­اللملی مصرف گوشت مرغ از 11 کیلوگرم در سال 2000 به 16 کیلوگرم به ازای هر نفر در سال 2020 خواهد رسید (روسی­گرانت و همکاران، 1999). در مبانی تغذیه نوین، مهمترین عامل برای رسیدن به حداکثر توان تولیدی در حیوانات تك معده­ای، مدیریت دستگاه گوارش از نظر رشد زمان­بندی شده و هم­چنین تعدیل جمعیت میكروبی آن می­باشد. آنتی­بیوتیک­ها از جمله افزودنی­هایی هستند که برای بالا بردن بازده خوراک، عملکرد و ایمنی در طیور و دیگر حیوانات مزرعه­ی قابل استفاده می­باشد و از بدو ورود به صنعت به طور چشمگیری در بین پرورش­دهندگان علی­الخصوص پرورش دهندگان طیور مورد توجه قرار گرفتند)گراسما و همکاران،1986). همان طور که از نام آنتی­بیوتیک مشخص است بهبود عملکرد بواسطه تغذیه این مواد از طریق از بین بردن کل میکروارگانیسم­های دستگاه گوارش، اعم از مفید و مضر می­باشد و بدین صورت تمام مواد مغذی خوراک در اختیار حیوان میزبان قرار می­گیرد (کناربرگ و همکاران، 2002). با وجود تمام ویژگی­های مثبت آنتی­بیوتیک­ها، طی چند دهه اخیر به علل مختلف، نگرانی­های زیادی برای تغذیه آنتی­بیوتیک­های غیردرمانی به وجود آمده است. از مهمترین علل این نگرانی­ها ایجاد مقاومت باکتری­های بیماریزا به این آنتی­بیوتیک­ها و ایجاد گونه­های بیماریزای پایدار است (نجفی و ترکی،2010؛ گراشورن،2010). از دیگر علل ذکر شده انباشت باقیمانده های دارویی و ایجاد خطر برای سلامت انسان می­باشد (ویل و همکاران،2004). این عوامل باعث ممنوعیت مصرف آنتی­بیوتیک­های غیردرمانی در حیوانات من جمله طیور گوشتی از طرف اتحادیه اروپا و ایالات متحده در سطح وسیعی شده است (کاستانون،2007). اتحادیه اروپا در سال1999در طی یک تصمیم پیشگیرانه، استفاده از چهار آنتی­بیوتیک خوراکی رایج (ویرجینامایسین، اسپیرامایسین، تایلوزین و زنیک باکتریسین)را ممنوع کرد(هوگبرت ،2003). اگر جایگزین مناسبی برای آنتی­بیوتیک­های محرک رشد منظور نشود، به دلیل مشکلات ناشی از بیماری­های حاصله و در پی آن ناچاری در پی استفاده از آنتی­بیوتیک­های درمانی، پرورش مطلوب طیور میسر نخواهد شد. در چنین وضعیتی تلاش برای یافتن جایگزین­هایی­که بتواند رشد حیوانات را بهبود دهند و اثر جانبی مضری بر سلامت مصرف­کننده نداشته باشند همچنان ادامه دارد(هاجاید و همکاران،2004). برای این منظور باید یک جایگزین طبیعی جهت بهبود رشد و تقویت سیستم ایمنی استفاده شود (هولدن و همکاران، 1998؛ گریالا، 2007). ازجمله این ترکیبات می­توان به پری­بیوتیک­ها، پروبیوتیک­ها و برخی گیاهان داروئی مثل سیر و پیاز در جیره طیور اشاره کرد(رحمتزاد وهمکاران، 2009). نتایج تحقیقات حاکی از آن است که استفاده از گیاهان دارویی و مشتقات حاصل از آنها که تحت عنوان کلی مکمل­های غذایی فیتوژنیک شناخته می­شوند، منجر به بهبود راندمان تولید طیور گوشتی در اشکال بهبود مصرف خوراک، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، افزایش ماندگاری، بهبود وضعیت سلامتی و عملکرد دستگاه گوارش آنها گردیده و قابل مقایسه با آنتی­بیوتیک­ها می­باشند (گریگس و یعقوب،2005)، (ویندیش و همکاران،2007)، (گراشورن،2010)، (هاشمی و داودی،2010). از طرف دیگر مشتقات گیاهی با دارا بودن انواع مختلفی از مواد می­توانند در افزایش ترشحات هضمی و آنزیمی و در نهایت بهبود کارایی هضم دخیل باشند (الکاسیه، 2009 و2010)، (داهال و فاران،2011)و (الجاف،2011). جنبه­های طبیعی و ایمن این گونه مواد به همراه قابلیت دسترسی و اقتصادی بودن مصرف آنها، انگیزه­های اصلی استفاده از ترکیبات گیاهی در تغذیه دام و طیور می­باشد(گراس و همکاران، 2007)، (ویندیچ و همکاران، 2007)، (غزالا و علی، 2008) و (گراشورن، 2010). در میان گیاهان داروئی سیر یکی از قدیمی­ترین گیاهان شناخته شده است که خاصیت ضد باکتریایی آن در سال 1858 توسط پاستور گزارش شد. همچنین اثرات سیر بر فراسنجه­های خونی(صابری نجفی،1375) دستگاه تنفس(گروس و همکاران، 1998؛ قریشی ،1999) گوارش و کلیه­ها(گروس و همکاران، 1998) و اثرات ضد التهابی(ساس ،1997) آنتی­اکسیدانی ( گلیگ ،1995) و مهار کننده رشد سلول­های سرطانی ( دوکی،1992) گزارش شده است. امروزه تاثیر سیر بر سیستم ایمنی و خواص آنتی­بیوتیکی و ضد قارچی آن مورد توجه پرورش دهندگان صنعت طیور قرار گرفته است. بیشتر خواص ضد میکروبی سیر مربوط به آلیسین است که توسط آنزیم فسفوپیرودوکسال­آلیناز تولید می­گردد. اجونی ترکیب دیگری است که اثرات ضد قارچی مثل قارچ­های آسپرژیلوس نایجر و کاندیدا آلبیکنز را دارد (یوشیدا ،1987). همچنین میزان عنصر سلنیوم در سیر که در عملکرد سیستم ایمنی اهمیت زیادی دارد، حدود 65 تا 70 درصد می­باشد(اسکو ،2008). البته درصد سلنیوم این گیاه بستگی به محتوای این عنصر در خاک دارد. به طوری که گزارش شده است که این گیاه در موش اثرات ضد توموری دارد و پاسخ حساسیت تاخیری که شاخصی از ایمنی سلولی است را افزایش می­دهد ولی بر سیستم ایمنی همورال و تیترآنتی SRBC بی تاثیر است (پاتیا ،2004). همچنین در تحقیق دیگری که در زمینه ایمنی همورال در جوجه­های گوشتی انجام شده است، پودر سیر تاثیری بر آنتی­بادی ضد نیوکاسل نشان نداده است(جعفری و همکاران ،2008) در مقابل در مطالعه دیگر افزایش میزان مصرف سیر در جیره جوجه­های گوشتی موجب افزایش سطوح تیتر نیو کاسل و گامبورو گردیده است (حق و همکاران ،1999).


فرم در حال بارگذاری ...

« پایان نامه ارشد گروه علوم تربیتی گرایش برنامه ریزی: بررسی میزان برخورداری دانشجویان مراکز آموزش مجازی ایران از مهارت‌های یادگیری الکترونیکی و رابطه آن با رضایت و پیشرفت تحصیلی آنهادانلود پایان نامه ارشد:سنتز چند جزئی آمیدوآلکیل نفتولها با استفاده از فنیل فسفینیک اسید به عنوان کاتالیزگر »