شدهاند، بهبودی اندک یا هیچ بهبودی نشان ندادهاند (هافمن و بوگل، 2006؛ به نقل از پیت[63] و همکاران، 2010). ازاینرو توجه به مشخصه های دیگر این اختلال (مانند بعد هیجانی) ضروری به نظر میرسد. لذا در پژوهش حاضر از شیوه درمانی، شناختدرمانی مبتنی بر ذهنآگاهی که بهعنوان درمانی مفید و کمهزینه شناختهشده است (پیت و همکاران، 2010)، میگردد. این پژوهش سعی دارد که با شناخت عمیق این پدیده و با توجه به جامعیت درمان ذهنآگاهی و نیز امکان بررسی ریشههای عمیق روانی و باورهای هستهای، خطاهای شناختی و سایر ابعاد ناسازگار شناختی که میتوانند نقش مهمی در شکلگیری اختلالات جنسی ازجمله اختلال کمکاری میل جنسی بشود همچنین تأثیرات ثابتشده روش ذهنآگاهی در کاهش علائم اضطراب گامی در راستای کاهش علائم و درمان زنان مبتلابه بیمیلی جنسی و جلوگیری از تأثیرات منفی آن در زندگی شخص و روابط بینفردی افراد و زندگی زناشویی آنها بردارد؛ چراکه اختلال کمکاری میل جنسی علاوه بر پریشانی فردی منجر به مشکلات ارتباطی و میان فردی در زندگی زناشویی افراد میشود که گاهی در زنان منجر به دلسردی نسبت به همسر و زندگی خانوادگی گردیده و طلاق عاطفی و گاهی قانونی را سبب میشود. میزان قابلتوجهی از زنانی که از اختلال میل جنسی کمکار رنج میبرند به کلینیکهای روانشناسی مراجعه نمیکنند و آنها بهصورت نهفته از این اختلال رنجبرده و با اثرات مخرب آن را در زندگی زناشویی درگیر هستند. با توجه به اقبال مردم در سالهای اخیر نسبت به روانشناسان و درمانگران این مشکل نیز به مشکلاتی که زنان برای رفع آنان به روانشناسان مراجعه میکنند افزودهشده است اما مطالعات عمیق اندکی در این خصوص تاکنون در داخل کشور انجامشده است و مطالعات خارجی نیز به دلیل تفاوتهای فرهنگی موجود چندان مفید نمیباشند اهمیت نظری این پژوهش به دلیل مطالعه عمیق میل جنسی کمکار در زنان، طراحی یک پروتکل درمانی جامع توسعه مرزهای دانش و تولید علم در این زمینه میباشد؛ و علاوه بر آن به کاهش علائم و درمان این اختلال و نیز کاهش تبعات ناشی از این اختلال در روابط بینفردی و نارضایتیهای زناشویی با توجه به فرهنگ بومی کمک می کند. اهمیت عملی این پژوهش با توجه به آسیبهای شناختی، هیجانی، عاطفی، همچنین مشکلات زناشویی و میان فردی که این اختلال در زندگی این افراد ایجاد میکند، مطرح میباشد. با رویکرد شناختدرمانی شناخت عمیق اختلال میل جنسی کمکار در زنان امکانپذیر میباشد و میتواند ما را به فهم بیشتر و روشنتری از آسیبشناسی روانی اختلال میل جنسی کمکار برساند و همچنین در ترکیب با ذهنآگاهی میتوان
د اثربخشی درمان این اختلال را بیشتر کند و همینطور در حوزهی تولید علم، جنبههای نوآورانهتری را در اختیار جامعه متخصصان قرار دهد (بروتو، 2014).
1-4 اهداف
1- تعیین اثربخشی شناختدرمانی مبتنی بر ذهنآگاهی در افزایش میل جنسی، افزایش احقاق جنسی و کاهش تعارضات زناشویی در زنان مبتلا به اختلال کمکاری میل جنسی.
1-5 فرضیات
- شناختدرمانی مبتنی بر ذهنآگاهی در افزایش میل جنسی زنان مبتلا به کمکاری میل جنسی مؤثر است.
- شناختدرمانی مبتنی بر ذهنآگاهی در افزایش احقاق جنسی زنان مبتلا به کمکاری جنسی مؤثر است.
- شناختدرمانی مبتنی بر ذهنآگاهی در کاهش تعارضات زناشویی زنان مبتلا به کمکاری میل جنسی مؤثر است.
-6- متغیرهای تحقیق:
سایت های دیگر :
فرم در حال بارگذاری ...